Matkat, retket ja tapahtumat

KARSTULAN MIESLAULAJIEN TULITAUKO -näytelmä

Esitys siirretään koronaviruksen vuoksi esitettäväksi myömpänä ajankohtana

70 vuoden ikään ehtinyt Karstulan Mieslaulajat on valmistellut maaseutupoliittisen musiikkisatiirin, joka on sarjassaan 12. musiikkinäytelmä lähes täysille katsomoille. 

Olemme varanneet 50 lippua näytökseen su 29.3. klo 15:00. 

Matkan hinta on 51 euroa/hlö (sis teatterilipun, bussimatkat ja väliaikakahvin).          

Lähtö Harjulta klo 12:45 ja Scandic Laajavuoresta klo 13:00. 

Ilmoittautumiset ja maksut Seppo Paajaselle, puh. 040 702 6428 pe 6.3. mennessä tilille FI60 3939 0020 2042 44.

KARSTULAN MIESLAULAJAT Maaseutupoliittinen musiikkisatiiri TULITAUKO  on suurin piirtein ajalta, jolloin ihmiset hukkasivat juurensa ja maaseutua katsottiin nenänvartta pitkin. Kuoromme on jo pitemmän aikaa kummastellut valtakunnan päättäjien ja "metropolilaisten" nurjaa suhtautumista maaseutuun. lkään kuin kaupungin ja maaseudun välille olisi muodostunut muuri. Sanokaamme tätä muuria vaikka Kehä kolmoseksi. Olisiko asialle tehtävissä jotakin? Tuumasta toimeen! Kuoro päätti ryhtyä muurin purkajaksi urakkataksalla kuten Nätti-Jussi revontulien sytyttäjäksi ja vielä määräpäivään mennessä. Samaan aikaan kaupungissa herää joku kumma kutina, joka panee etsimään omia juuria ja kadotettua maaseutua. Tämä merkillinen kulkutauti tuntuu vaivaavan myös Bundensdorfin hienosto-pariskuntaa, Gunillaa ja Andersia. Viimeisen pisaran tähän juurettomuuteen antaa pamaus, joka ylittää jopa kaupungin normaalin korvia huumaavan melskeen! Hermo on pinnassa ja niinpä he päättävät lähteä rauhoittumaan - ikään kuin pioneerimatkalle. Kaikkihan on vain puhelinsoiton päässä. Vai onko? Vaivihkaa rakentunut muuri saattaakin osoittautua luultua korkeammaksi. Ehtiikö kuoro räjäyttää muurin ja siirtää Kehä kolmosen määräaikaan mennessä Karstulan tasalle? Pääsevätkö Gunilla ja Anders lepuuttamaan hermojaan kuviteltuun maaseudun rauhaan? Asiassa yrittää auttaa Juhani Lehtosen käsikirjoitus "Tulitauko", sekä kuoron ja orkesterin 25 eri musiikkikappaletta Olli Oikarin johdolla. Vihreille niityille Gunillaa (Päivi Muhonen) ja Andersia (Jukka Ruusuvirta) ohjastaa ja polkua dramatisoi Seppojuhani Ruotsalainen, apuohjaajana Eero Jokela. Ps. Käsikirjoittaja huomauttaa, että tekstissä vilahtelevilla keksityillä (tutuillakaan) nimillä ei ole tapahtumien kanssa mitään tekemistä! Toiset rakentavat muureja - toiset purkavat.”

____________________________________________________________________

Gioachino Rossini: Sevillan parturi

 

Mennään Sevillan parturiin 11.7.2020!

Esityskieli italia.Tekstitys suomeksi ja englanniksi.

"Sevillan parturi on Savonlinnan Oopperajuhlien tämän vuoden ”penkiltä pudottaja.” Esitys on kuuleman mukaan naurattanut yleisöä enemmän kuin mikään muu juhlien historiassa. VALTTERI HIRVONEN"

Esitys on raikkaiden solistien ja italialaisen repertuaarin tuntijan, kapellimestari Evelino Pidòn hyvissä käsissä. Annalisa Stroppa on kysytty nuori mezzosopraano, jolle Rosinan rooli on aivan ominta. ”Löydän meistä paljon yhtäläisyyksiä: Rosina on nuori, täynnä elämää, päättäväinen ja elämälle avoin”, hän on sanonut. Rosinaa liehittelee kreivi Almaviva, Tuomas Katajala, ykköstenorimme maailmalla.

Sevillan parturi on täydellinen kesäiltaan – keinuvan kepeää musiikkia ja viihdyttävää teatteria. Muotisuunnittelija Teemu Muurimäen valloittavasti pursuilevat ja silti tinkimättömän tyylikkäät puvut, ohjaaja Kari Heiskasen näkemyksellisyys ja Rossinin taiturillisuus sopivat yhteen kuin kuplat juhlajuomaan.

Musiikinjohto Evelino Pidò
Ohjaus Kari Heiskanen
Lavastus Antti Mattila
Puvut Teemu Muurimäki
Valaistus William Iles
Kuoron valmennus Matti Hyökki

Huippuesiintyjät: 

Annaliisa Stroppa, Tuomas Katajala, Roperto de Candia, Michele Pertusi. Savonlinnan Oopperajuhlakuoro ja Savonlinnan Oopperajuhlaorkesteri

Huomioitavaa: tämä tuotanto sisältää alastomuutta

Tämä hieno kesäiltaan sopiva esitys Olavinlinnassa Savonlinnassa tarvitsee jo nyt meiltä pikaisen osallistumisvahvistuksen 30.11.2019 mennessä.

Matkan hinta on 180 euroa ja matka on maksettava 15.1.2020 mennessä. Maksu sisältää matkat, ruokailun ja oopperalipun.

Maksut Annikin tilille FI47 5290 0240 1803 54.

Tässä tarkempi ohjelma: 

Lähtö Pohjolan Matkan bussilla klo 12.30 Harjukadun tilausajolaiturista. 

Buffetruokailu klo 16.30 ravintola Linnantuvassa. 

Sevillan parturi alkaa klo 19.00. Esityksen kesto 3 tuntia. 

Noin klo 22.00 lähtöpaluumatkalle.

Lisätiedot ja peruutuspaikakkatiedustelut saat Lehtisen Annikilta, puh. 040 535 5406 ja sähköpostilla aat.lehtinen@gmail.com (peruutuspaikat ajalla 15.1.-20.1.2020)

Tiedustelut Annikki Lehtiselle puh. 040 535 5406

____________________________________________________________

Retkeilyä mukavassa porukassa

 

to 23.1. Kaupunkikävely Holstin alueella, lähtö klo 13:00 Seppälän Prisman tolpalta pysäköintialueelta, Prisman tolpalta, kahvit Prismassa, pakkasraja -15 °C

to 20.2. Kaupunkikävely Samulinniemessä, lähtö klo 13:00 Viherlandian pysäköintialueelta, kahvit Viherlandiassa, pakkasraja -15 °C

to 19.3. klo 12-16 Ulkoilutapahtuma, pilkkikisa Kivikirjassa, Leppälahdessa

To 23.4. Luontokävely Sallaajärven luontopolulla, kokoontuminen ja lähtö klo 13:00, Ladun majan yläpysäköinti, kimppakyydit

to 14.5. Kansallispuistoretki Pyhä-Häkin kansallispuistoon, lähtö klo 9:00 Harjun tilausajolaiturista ja Scandic Laajavuoren hotellin parkkipaikalta 9:15. Hinta 20€. Riippuu lähtijämäärästä, sis. kuljetuksen. Omat eväät ja juomat. Maksut ja ilmoittautumiset Annikki Lehtiselle 4.5.2020 mennessä. Puh. 040 5355406 ja tilinumero FI 47 5290 0240 1803 54. Ilmoittautua voi myös sähköpostilla ja maanantaikerhossa. Paluu noin klo 16:00.

Lisätietoja: Martti Kemppainen, puh. 040 588 3656 ja Annikki Lehtinen (ilmoittautumiset ja maksut), puh. 040 5355406

Tietoja maanantaitiedotteeissa ja yhdistyksen kotisivulla.

__________________________

Lähde Ykkösmatkoille Matka-Veijalaisen mukana

Kuva on linkki sivustolle

__________________________