Kilpailut

KILPAILUKALENTERI 2020

https://www.ekl.fi/jasenille/kilpailut/

Muutoksia EKL:n mestaruuskilpailuihin kevätkaudella 2020

EKL:n pilkkimestaruuskilpailut 24.3.2020, sisäboccian henkilökohtaiset mestaruuskilpailut 15.-16.4.2020 ja ulkoboccian henkilökohtaiset mestaruuskilpailut 1.-3.2020 on peruttu. Karaoken ja golfin mestaruuskilpailut järjestetään liiton Järjestöpäivien yhteydessä 10.9.2020 ja frisbeegolfin mestaruuskilpailujen uusi aika on 26.8.2020. Shakin ja lentopallon mestaruuskilpailujen ajat ilmoitetaan myöhemmin.


EKL:n mestaruuskilpailulajeina vuonna 2020 ovat boccia, frisbeegolf, golf, karaoke, keilailu, lentopallo, pilkki, rannaltaonginta ja shakki.

Uusia lajeja lisätään tarjontaan tarpeen mukaan ja mikäli niihin löytyy riittävä määrä osallistujia. Vastaavasti nykyisistä lajeista voidaan luopua, jos niiden osallistujamäärä putoaa liian alhaiseksi.

Kilpailuoikeus

EKL:n kilpailuihin voivat osallistua kaikki ne henkilöt, jotka ovat kilpailuun ilmoittautuessaan yhdistystensä jäseniä. Henkilön pitää edustaa kussakin lajissa koko vuoden samaa yhdistystä, jota edustaa ensimmäisessä kilpailussaan.

Ilmoittautuminen kilpailuihin

Lajikohtaiset ilmoittautumisohjeet löytyvät kilpailukutsusta, joka julkaistaan kunkin lajin tulevissa kilpailuissa. Ilmoittautumisaika alkaa kilpailukutsun julkaisemisesta.

Ota yhteyttä

Marja Raitoharju

 

Liiton valtakunnallista kilpailutoimintaa järjestetään vuonna 2020 seuraavasti:

 

19.-21.8.

Ulkoboccian joukuekilpailu, Virrat

12.-14.10.

Keilailu, Salo
14.-16.10.

Boccian parikilpailu

26.8.       

Frisbeegolf

syksy

Golf

syksy

Rannaltaonginta

syksy

Lentopallo

 

EKL:n vuoden 2020 kilpailuihin saavat osallistua kaikki henkilöt, jotka ovat kilpailuun ilmoittautuessaan yhdistystensä jäseniä. Henkilön pitää edustaa kussakin lajissa koko vuoden samaa yhdistystä, jota edustaa ensimmäisessä kilpailussaan.

Boccian mestaruussarjassa pelaavat Eurajoen Eläkkeensaajat 1, Jalasjärven Eläkkeensaajat, Keuruun Eläkkeensaajat, Kuopion Varhaiseläkkeensaajat KVES 1, Lapin Eläkkeensaajat 1 ja 2, Lempäälän Eläkkeensaajat 1 ja 2, Mäntän Eläkkeensaajat 1 ja 2, Rauman Eläkkeensaajat 1, Pieksämäen Seudun Eläkkeensaajat, Pietarsaaren Eläkkeensaajat, Porvoon Eläkkeensaajat, Seinäjoen Seudun Bocciayhdistys 1 ja 2, Vaasan Eläkkeensaajat 1 ja 2 Viialan Eläkkeensaajat sekä Virtain Eläkkeensaajat.

Piirien tulee hyväksyä tämän lisäksi omassa mahdollisessa kilpailutoiminnassaan noudatettavat säännöt.

Uusia lajeja otetaan mukaan kilpailutoimintaan, jos jäsenistöltä tulee tarve ao. kilpailun järjestämiseen. Vastaavasti nykyisistä lajeista luovutaan, jos niiden osallistujamäärä putoaa liian alhaiseksi.

 

VAMMAISURHEILU

http://www.vammaisurheilu.fi

____________________________________________________________________

Kilpailuihin ilmoittautumislomake

Boccian Suomi-sarjaan voivat osallistua kaikki EKL:n yhdistykset haluamallaan määrällä joukkueita. Viisi parasta joukkuetta nousee mestaruussarjaan seuraavalle vuodelle.

____________________________________________________________________

Peruutusehdot

Peruutusehdot

Kilpailuosallistumisen voi perua maksutta kahta viikkoa ennen kilpailun alkamisajankohtaa. Jos kilpailuun osallistuminen perutaan myöhemmin kuin kaksi viikkoa ennen kilpailun alkamisajankohtaa, veloitetaan kilpailumaksusta 50 %. Esteen sattuessa voidaan ilmoittautuneen tilalle vaihtaa toinen henkilö kuluitta.

Sairastapauksissa kilpailumaksusta palautetaan 50 % lääkärintodistusta vastaan.

____________________________________________________________________

Bocciassa joudutaan usein mittamaan pelivälineiden etäisyyttä. Sääntöjen tuntemus on edellytys boccian pelituomareille.

Bocciassa joudutaan usein mittamaan pelivälineiden etäisyyttä. Sääntöjen tuntemus on edellytys boccian pelituomareille.

Boccian tuomarikoulutus

 

Boccian tuomarikoulutusta piirien/yhdistysten järjestämillä kursseilla hoidetaan siten, että

- koulutus toteutetaan yksipäiväisenä kurssina,

- piirit/yhdistykset varaavat tarkoitukseen tarvittavat ja soveltuvat tilat sekä vastaavat tilojen kustannuksista,

- piirit/yhdistykset sopivat koulutuksesta tuomarikouluttajan kanssa ja maksavat hänelle kulukorvaukset (matka- ja mahdolliset päivärahat),

- tuomarikouluttaja tuo mukanaan koulutuksessa tarvittavan aineiston ja koulutuksen järjestävän tahon kanssa sovittavan muun materiaalin,

- piirit nimeävät tuomarikoulutuksen käyneistä henkilöistä omiin kilpailuihinsa tuomarineuvoston, joista yksi toimii kilpailun ylituomarina ja

- kilpailujen toteuttamiseksi piirit/yhdistykset nimeävät kilpailun johtajan, jonka tehtävänä on vastata kilpailun teknisestä toteuttamisesta (ilmoittautumisten vastaanotto, ottelukaaviot, tuloslaskenta) tarvittavan apuhenkilöstön kanssa.

Boccian tuomarikouluttajina toimivat

1. Lasse Mäkinen, Tampereentie 480, 33880 Lempäälä

puh. 0400 727 898, teemu.makinen(at)luukku.com

2. Erkki Partanen, Etumetsänkuja 10, 01810 Luhtajoki

puh. 050 62469, erkkij.partanen(at)gmail.com 

____________________________________________________________________

 

 

TULOKSIA